Fotometar za analizu okoliša – HI83306

3,700.00 kn + PDV

Mjeri 15 različitih parametara, otopljeni kisik pH, absorbanciju, amonijak, klor, bakar, nitrate, fosfor, TDS i ostalo

SKU: 1762 Kategorija:

Opis

Stolni fotometar HI83306 mjeri 16 različitih ključnih parametara kvalitete vode pomoću 23 različitih metoda. Ovaj fotometar ima inovativni optički sustav koji koristi LED, uskopojasne interferencijske filtre, fokusirajuće leće i oboje, silikonski fotodetektor za mjerenje apsorbancije i referentni detektor za održavanje konzistentnog izvora svjetla, što osigurava precizna i ponovljiva fotometrijska očitavanja svaki put.

HI83306 razvijen je za mjerenje najčešćih parametara u praćenju kakvoće vode u okolišu. Hranjive tvari poput nitrata i fosfata ključni su pokazatelji onečišćenja hranjivim tvarima iz poljoprivrednih izvora, a smatraju se opasnim za vode u okolišu. Mala količina hranjivih sastojaka i vode neće moći održavati zdrave ekosustave; može se stvoriti previše hranjivih tvari i cvjetanja algi, što može biti štetno za kvalitetu vode i zdravlje vode. Otopljeni kisik je ključan za obavljanje bioloških procesa za mnoge oblike vode u vodi, poput riba, biljaka i mikroorganizama.

Digitalni unos pH elektrode omogućava korisniku da mjeri pH pomoću tradicionalne staklene elektrode. Digitalna pH elektroda ima ugrađeni mikročip unutar sonde koji pohranjuje sve kalibracijske informacije. Podaci o kalibraciji pohranjeni u sondi omogućuju izmjenu pH elektroda bez potrebe za ponovnim kalibracijom. Sva mjerenja pH automatski se kompenziraju za temperaturu pomoću ugrađenog termistora smještenog u vrhu elekrode za brzo i precizno mjerenje temperature.

HI83306 nudi način mjerenja apsorbancije koji omogućava da se CAL Check standardi koriste za vrednovanje performansi sustava. Način apsorpcije omogućava korisniku da odabere jednu od četiri valne duljine svjetlosti (420 nm, 525 nm, 575 nm i 610 nm) za mjerenje i crtanje vlastite koncentracije nasuprot modu apsorpcije. To je korisno za korisnike koji imaju vlastitu kemijsku metodu i za nastavnike koji podučavaju koncept apsorpcije pomoću Beer-Lambertovog zakona.

Dva su USB priključka za prijenos podataka na flash pogon ili računalo i za uporabu kao izvor napajanja za mjerač. Za dodatnu udobnost i prenosivost, mjerač može raditi i na unutarnjoj 3,7 VDC litij-polimernoj punjivoj bateriji.